Удари по авіабазах РФ: дрони можуть перевершити F-16 - ЗМІ

Удари по авіабазах РФ: дрони можуть перевершити F-16 - ЗМІ

Україна знову напала на авіабазу в Росії використовуючи дрони з винищувачами Су-57. Це демонструє, що в РФ немає безпечного місця для її авіації - повідомляє видання Business Insider.

Згідно зі статтею, Україна стала систематично атакувати авіабази дронами, так само, як у 2022 році вона використовувала ракети HIMARS американського виробництва для руйнування російських логістичних і командних мереж.

Цікаво, чому російські засоби боротьби не змогли нейтралізувати дрони. Атака в Ахтубинську свідчить про те, що російські радіоелектронні системи забезпечують захист фронту, але не можуть захистити внутрішні райони Росії.

Стаття також зазначає, що деталі того, що трапилося з винищувачами Су-57 на авіабазі Ахтубинськ, невідомі. Ймовірно, сам удар був лише символічним.

У РФ є близько дюжини винищувачів Су-57, які призначені для протистояння американським винищувачам-невидимкам F-22 і F-35. Однак, Су-57 не приймали участі у війні в Україні. Це може свідчити про страх втрати сучасної зброї і недовіру до її можливостей.

Найбільшу шкоду для України зараз завдають російські Су-34 і Су-35, які зброюють величезну кількість плануючих бомб.

У статті вказується, що дешеві дрони можуть бути кращим варіантом для Повітряних сил ЗСУ ніж винищувачі F-16. Вони дозволять відігнати російську авіацію глибоко в тил.

Джерело: УНІАН

Читайте також: