Україна отримає новий пакет допомоги від США

Україна отримала новий пакет військової допомоги від Сполучених Штатів Америки. Про це повідомив президент Володимир Зеленський у своєму зверненні.

Зустріч президента з главою Пентагону Ллойдом Остіном пройшла в Києві, під час якої була обговорена ситуація на передовій та шляхи підсилення оборони та контрнаступу України.

«Сполучені Штати надали новий оборонний пакет для нашої країни. Я щиро вдячний за це. Особливо, це стосується артилерії та снарядів, які ми дуже потребуємо зараз», - заявив Зеленський.

Також, президентом було піднято питання безпеки України у Чорному морі та захисту коридору, по якому здійснюється транспортування товарів.

«Свобода мореплавства є важливим принципом для всього світу, і Україна продемонструвала у Чорному морі свою здатність вигнати агресора з акваторії, яку він намагався зробити непрохідною», - підкреслив президент.

Зеленський звернувся до партнерів із подякою за підтримку та допомогу в відновленні міжнародного права на території України. «Стабільне життя в світі в значній мірі залежить від сили Америки в захисті життя. І світ бачить цю силу у допомозі, яку Америка надає Україні», - зазначив глава держави.

Міністр оборони США Ллойд Остін, який знаходиться в Києві з робочим візитом, зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським, і підтвердив подальшу непохитну підтримку нагальних потреб України на передовій.