Українцям розповіли про ПДР в Італії: за що можна потрапити на штраф

Українцям розповіли про ПДР в Італії: за що можна потрапити на штраф

Українцям розповіли про правила дорожнього руху в Італії

Українцям, які планують вирушити до Італії на власному авто, або ж біженцям, які мають транспортний засіб, слід бути дуже уважними, адже можна потрапити на штраф.

Так, дорожній рух в Італії є правостороннім, тому обгін можна здійснювати тільки з лівого боку. Також досить суворо відстежується використання ременів безпеки, розмови за кермом та використання протитуманних фар, коли видимість менше 50 метрів. До того ж під час руху за межами міста ближнє світло фар має бути постійно увімкненим.

Незвичайне тут і розташування дорожніх знаків. Вони встановлені не прямо, а під кутом до потрібної вулиці. Також поширеним у країні є односторонній рух, тому краще користуватися навігатором у незнайомій місцевості.

При цьому в історичних центрах популярних туристичних міст часто можна зустріти дорожні знаки з написом "Zona traffico limitato", який обмежує рух приватного транспорту.

Як і в Україні, керувати автомобілем у нетверезому стані тут суворо заборонено. Допустимою нормою концентрації алкоголю в крові визнано лише 0,5 міліграма на літр, що є відносно жорстким у порівнянні з іншими європейськими країнами. Для водіїв зі стажем керування менше 3 років цей показник дорівнює 0.

За порушення цього правила на вас чекають суворі штрафи. За спробу дати хабар поліцейському в Італії вас, швидше за все, заарештують. Розмір штрафу залежить від концентрації алкоголю у крові водія. Крім штрафів, поліція може конфіскувати автомобіль або навіть заарештувати водія.

Крім того, на водіїв, які порушили ПДР Італії, очікують досить суворі санкції. Наприклад, за перевищення швидкості в Італії до 10 км/год доведеться заплатити від €20 до €75, від 10 до 40 км/год – до €100, а понад 40 км/год – від €190 до €760. А за здійснення обгону у забороненому місці доведеться заплатити штраф у розмірі від €75 до €300.

Тут також досить поширеним є платні дороги. Середня вартість складає 5-7 євро за 100 км. При в'їзді на платну дорогу не забудьте зберегти отриманий талон. Інакше при виїзді з траси вас змусять сплатити за проїзд по всій довжині автомагістралі. Також в Італії поширені платні тунелі, приблизна вартість складає 15-44 євро.

Зверніть увагу, що для в'їзду в Італію на автомобілі необхідно мати закордонний паспорт, водійське посвідчення, реєстраційні документи на транспортний засіб та міжнародний страховий поліс "Зелена картка".

Раніше ми писали, що водіям загрожує штраф до 20 тисяч гривень. 

Читайте також: