Українці почнуть отримувати повістки поштою: з якого числа

Українці почнуть отримувати повістки поштою: з якого числа

Військовозобов’язані повинні оновити свої персональні дані

Згідно із мобілізаційним законом, який набув чинності 18 травня, військовозобов’язані протягом 60 днів зобов’язані оновити свої персональні дані. З 16 липня повістки будуть розсилати поштою. Про це повідомило Кабінет міністрів у своїй постанові №560 від 16 травня 2024 року.

Повістка може бути надіслана резервістам або військовозобов’язаним до районного (міського) ТЦК або відділу розвідувальних органів, Центрального управління або регіональних органів СБУ засобами поштового зв’язку. Завершивши процедуру оновлення своїх облікових даних, у тому числі адреси місця проживання, повістку надсилають на адресу місця проживання військовозобов’язаного. Якщо особа не уточнила свою адресу, повістку надсилають на зареєстроване/задеклароване місце проживання.

Порядок надсилання повісток

Постанова передбачає певні вимоги до надсилання повісток. Явка за викликом резервіста або військовозобов’язаного визначається не раніше чотирнадцятого дня від дня надсилання повістки засобами поштового зв’язку.

У разі надсилання повістки поштовим зв’язком, військовозобов’язаний може підтвердити отримання поштового відправлення або повідомити відсутність особи за адресою місця проживання. Якщо особа не повідомила іншої адреси місця проживання, повістка надсилається на зареєстроване/задеклароване місце проживання. Відмітка про відмову отримати поштове відправлення також є підтвердженням оповіщення резервіста або військовозобов’язаного про виклик.

Заяви про надсилання електронних повісток не підтримуються

Міністерство оборони заявило, що громадяни не отримуватимуть повістки на мобільних додатках або електронну пошту. Згідно з чинним законодавством, вручення електронних повісток не передбачено.