Українська стрічка «Чому я живий» здобула перемогу на Канському фестивалі

Кінофільм «Чому я живий» українського режисера Вілена Новака здобув перемогу в номінації Best Feature Film Director у рамках Канського фестивалю.

Це вже третя перемога творців драми «Чому я живий» упродовж місяця. Стрічка вже отримала перше місце у номінації Best Drama Feature Film на турецькому кінофестивалі, а також на американському фестивалі Hollywood Gold Awards.

Сюжет фільму «Чому я живий» заснований на реальних подіях, які мали місце у передвоєнному 1940-у і в наступні роки в Маріуполі.

«Сімнадцятирічні Фрося і Льончик мріють одружитися. Але Фрося – українка, а Льончик – єврей. Дуже важко батькові дівчини породичатися з такою сім’єю. Олексій Іванович добрий чоловік, але своєрідний православний вірянин. Як йому поступитися своїми переконаннями та пустити в сім’ю іновірця? Вагітність Фросі. Перший день війни. Льончик іде на фронт. Окупація, доноси, колабораціонізм, мародерство, німецький терор, розстріли євреїв… Усе це доведеться пережити героям і залишитися справжніми людьми», – наголосили продюсери стрічки.

У національний прокат «Чому я живий» вийшов 4 листопада 2021 року.