Головна

Українські військові проводять контрнаступальні дії на Харківщині, - Генштаб

Українські військові на Харківщині

Сили оборони України зупинили російські війська на Харківському напрямку

На брифінгу в Медіацентрі Україна в Києві представник Головного оперативного управління Генерального штабу ЗС України полковник Ігор Прохоренко повідомив, що Сили оборони України зупинили російські війська на Харківському напрямку та проводять контрнаступальні дії.

Обстановка зараз складна на сході та півдні України, але сили оборони продовжують оборонятись і наносять ураження ворогу.

Основні бої відбуваються на Харківщині та Донеччині. Противник на Харківському напрямку проводить наступальні операції з метою створення буферної зони. Проте ворог зупинений, ситуація контрольована і проводяться контрнаступальні дії.

Наступальні дії також тривають на сході Харківщини зі спробою обійти місто Куп'янськ, але сили оборони завдають ворогові важких втрат. Бойові дії ведуться вздовж всієї лінії фронту, а українська артилерія, безпілотні системи та авіація активно діють проти ворога.

Ситуація на Сумщині й Чернігівщині

На Сумщині й Чернігівщині ситуація контрольована, хоча ворожих військ накопичується на території РФ та проводяться авіаційні та артилерійські удари по прикордонних населених пунктах. Ворог намагається знищити об'єкти критичної інфраструктури та застосовує ракети та "шахеди".

Сили оборони України знають про плани ворога і роблять все можливе, щоб їх зривати. Вони виділяють резерви та засоби вогневого ураження для перехоплення ініціативи на полі бою.

Читайте також: