Журналіст та колишній політв'язень Кремля Станіслав Асєєв отримав поранення на фронті

Журналіст та колишній політв'язень Кремля Станіслав Асєєв отримав поранення на фронті

Українського журналіста, письменника та лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка Станіслава Асєєва поранили на фронті. Сам Асєєв повідомив про це у своєму Facebook.

Журналіст опублікував фото уламка, який поранив його в шию.

Knock knock knocking on heaven's door... Зі мною знову трапилося диво. Цей уламок снаряду увійшов у шию, не попавши по артерії, застрягши в м'яких тканинах. А уламок, що вдарив у груди, не наклав ураження на легені. Ще один витягли з мого вуха. Тому зі мною все добре.

Нагадаємо, 1 травня Станіслав Асєєв отримав контузію під Очеретиною і попав у лікарню. Про це журналіст повідомив у соцмережі X. Він перебував на передовій поблизу села Очеретино в Донецькій області.

У 2017 році Асєєв робив репортажі для "Радіо Свобода" з окупованих територій на Донбасі, підписуючись псевдонімом "Станіслав Васін". Одного разу він не пройшов "перевірку документів" і його зникнення стало відомо. Кримінальний помічник Асєєва...відом. Кримінальний помічник Асєєва...відомосо. Кримінальний помічник Асєєва...штекітович. Кримінальний помічник Асєєва...відомоосовладнячений Кримінальних помічників Асєєва...відомоо! О.О Світоглядный опис-Індатив!

Пізніше стало відомо, що бойовики "ДНР" затримали Асєєва і звинуватили його у шпигунстві. Його не включили до списку для обміну. У липні 2018 року він оголосив голодування. Загалом Асєєв провів 28 місяців у концтаборі та був свідком катувань.

Після звільнення 29 грудня 2019 року Асєєв написав книгу "Світлий шлях. Історія одного концтабору". Також він став консультантом фільму "Відблиск" Валентина Васяновича, який розповідає про українських військовополонених.

Саме ця книга принесла Асєєву національну премію України імені Тараса Шевченка 2021 року.

У вересні 2022 року він заснував фонд "Ініціатива справедливості", який виплачує нагороду за надану інформацію про російських терористів. Також його книга про концтабір була видана англійською мовою в 2022 році.

Читайте також: