100 населених пунктів на Курщині під контролем ЗСУ: Сирський повідомив деталі

100 населених пунктів Курщині під конролем ЗСУ
100 населених пунктів Курщині під конролем ЗСУ

Україна наразі контролює 1294 кв км території в Курській області РФ, що включає 100 населених пунктів. Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський під час проведення форуму "Україна 2024. Незалежність".

Згідно з його словами, силам оборони вдалося взяти в полон 594 російських військових.

У той же час Росія продовжує здійснювати протидію та збільшує кількість військ, перекидаючи їх на Курський напрямок з інших районів.

"Курська операція вимагає значних військових ресурсів. На даний момент ми можемо заявити, що вже близько 30 тисяч військовослужбовців РФ було перекинуто на Курський напрямок, і ця цифра продовжує зростати", - заявив головнокомандувач Олександр Сирський.

Сирський підкреслив, що противник намагається відступити з окремих напрямків, але в той же час зосереджує свої зусилля на Покровському напрямку.

Протяжність фронту, на якому зараз активно здійснюються бої, становить близько 1 тис. км. Щодня наші захисники відбивають понад 150 ворожих атак, - інформує головнокомандувач. Основні сили противника зосереджені в Донецькій області, їх мета залишається незмінною - вийти на адмінкордон Донецької області, використовуючи перевагу в повітрі, ракетних системах та боєприпасах.

Нагадаємо, американські офіційні особи стверджують, що цілі українських військових у Курській області РФ були потрійні: вимусити Росію відвести війська зі сходу України; розбити наратив про російську перемогу на полі бою; покращити позицію України перед потенційними мирними переговорами. На даний момент всі три цілі були досягнуті, хоча обмеженими.

Також президент Володимир Зеленський заявив, що наступ українських військ у Курську область Росії був "превентивним ударом", який дозволив уникнути оточення українських підрозділів та окупації міста Суми.

За інформацією CNN, наступ ЗСУ на Курщину показав, зокрема, вразливість російської армії. Крім того, це є сигналом для союзників Києва, що Україна здатна змінити хід війни.

Читайте також