100-річний українець встановив три світові рекорди (фото)

100-річний українець встановив три світові рекорди (фото)

У 100-річного Георгія Чижевського з Вознесенська встановлено три рекорди світу на чемпіонаті з плавання серед членів руху «Мастерс». Чемпіонат проходив у Броварах на Київщині. Він встановив рекорди на дистанціях з брасу: 200 метрів, 50 метрів та 100 метрів. Георгій Дмитрович народився 29 березня 1924 року. Він продемонстрував найкращі результати і включений до категорії 100+.

У 2015 році, будучи 92-річним, він став чемпіоном Миколаївської області з плавання в категорії «Мастерс». Після цього він здобув перемоги на чемпіонатах України і в міжнародних змаганнях. Наразі Георгій Чижевський є чемпіоном світу та рекордсменом Європи на дистанції 200 метрів брас в категорії 90+. Він також встановив світові рекорди в естафетах 4х100 метрів вільний стиль та 4х100 метрів, а також є рекордсменом Європи в естафетах 4х50 метрів вільний стиль та 4х50 метрів комбінована. На даний момент він є чемпіоном світу на дистанції 200 метрів брас в категорії «Мастерс» в Будапешті.

У свої 100 років Георгій Дмитрович продовжує активно брати участь у змаганнях та надихає молодих спортсменів своєю наполегливістю та енергією. Він доводить, що вік - це просто цифра, і ніколи не пізно досягати нових вершин. Внесок Георгія Чижевського у розвиток спорту та популяризацію плавання серед людей похилого віку неоціненний, - повідомили у міськраді.

Нагадаємо, що в Україні також є 78-річний абсолютний рекордсмен серед донорів крові.

Читайте також: