18-річна велосипедистка померла у лікарні після падіння на юніорському чемпіонаті світу

Фото 18-річної велосипедистки на чемпіонаті світу
Фото 18-річної велосипедистки на чемпіонаті світу

Швейцарська велосипедистка померла після травми голови на чемпіонаті світу

18-річна Муріель Фуррер зі Швейцарії померла у лікарні від травми голови, отриманої під час гонки на чемпіонаті світу з велоспорту-2024. Про це повідомляється за заявою Міжнародного союзу велосипедистів (UCI).

Фуррер виступала вперше на чемпіонаті світу з велоспорту і раніше двічі посідала 21-ше місце у результатах гонок серед юніорок. У поточних змаганнях вона показала 44-е місце.

Під час групової гонки 26 вересня Фуррер отримала головну травму. Її терміново доставили вертольотом до лікарні у Цюриху.

Змагання проходили в сильний дощ, але організатори вирішили не переносити їх.

«Фуррер отримала важку травму голови і перебуває у вкрай важкому стані. Міжнародний союз велосипедистів (UCI) та Федерація велоспорту Швейцарії уважно стежать за розвитком подій і нададуть оновлену інформацію якнайшвидше», - йдеться у заяві UCI.

Смерть українського боксера Аркадія Карцана

17 вересня помер 25-річний боксер та член збірної України Аркадій Карцан. Він перебував у комі протягом трьох днів, а сьогодні його серце зупинилося. Причина смерті спортсмена не повідомляється.

Карцан був майстром спорту міжнародного класу з боксу і багаторазовим чемпіоном України. Він представляв Україну на Європейських іграх-2023, де вибув у 1/8 фіналу.

Аркадій також був чемпіоном України з боксу у категорії 92 кг у 2023 році та чемпіоном Європи серед юніорів у 2015 році.

"Він завжди прагнув перемоги і мріяв стати олімпійським чемпіоном. Боксерська родина висловлює щирі співчуття сім'ї Карцан. Він буде завжди в нашій пам'яті", - заявила Федерація боксу України.

Раніше головний тренер збірної України з боксу повідомив, що в Карцана сталася психологічна напруга на турнірі в Дебрецені в січні.

Читайте також