19-річна військова з третьої штурмової загинула на Луганщині. Згадаймо Юлію Бояновську

19-річна військова з третьої штурмової загинула на Луганщині. Згадаймо Юлію Бояновську
19-річна військова з третьої штурмової загинула на Луганщині. Згадаймо Юлію Бояновську

Кожного дня о 9 годині ранку українці вшановують пам'ять всіх, чиє життя забрала російсько-українська війна. Сьогодні ми згадуємо Юлію Бояновську.

Юлія Бояновська, військовослужбовиця третьої окремої штурмової бригади ЗСУ, віддала своє життя у визвольних боях за Україну. За інформацією заступниці міського голови міста Бібрка на Львівщині, вона стала героїнею, яка назавжди приєдналася до Небесного Воїнства.

Юлія Бояновська народилася 2 вересня 2004 року у селі Кнісело Бібрської громади на Львівщині.

«У визвольних боях за Україну жертовно віддала своє життя й навіки стала до лав Небесного Воїнства наймолодша наша Героїня – військовослужбовиця в/ч А4638, старший стрілець-оператор, солдат Бояновська Юлія Ігорівна», – йдеться у дописі.

Юлія Бояновська служила у в/ч А4638 в посаді старшого стрільця-оператора першого штурмового відділення третього штурмового взводу першої штурмової роти першого штурмового батальйону. Вона приєдналася до Збройних сил в 19 років, як повідомлено у організації «Правий сектор. Стрий», до якої вона належала.

За інформацією, солдат Юлія Бояновська зазнала смерті в зоні Греківка Сватівського району Луганської області 12 серпня 2024 року.

«Юлія була тих людей, яка завжди була готова прийти ​​на допомогу і надати ресурси, щоб допомогти Україні, своїм братам і сестрам», – заявили в організації.

Поховали Юлію у її рідному селі Кнісело 15 серпня 2024 року.

Юлії 2 вересня мало виповнитися 20 років.

У полеглої захисниці України залишилися мати, батько і 17-річний брат Олег.

Ми долучаємося до хвилини мовчання, щоб вшанувати пам'ять всіх українців, які загинули в боротьбі за свою Батьківщину. Ми згадуємо загиблих у результаті російської агресії, запалюємо свічки пам'яті і схиляємо голови в скорботі під час національної хвилини мовчання, щоб вшанувати пам'ять громадян України, які віддали своє життя за свободу і незалежність своєї країни: всіх військових, цивільних і дітей, всіх, хто загинув у боротьбі з російськими окупантами та під час нападу ворожих військ на українські міста і села.

Читайте також