2022 року світова економіка остаточно відновиться після пандемії

Один із чотирьох найбільших американських банків JP Morgan спрогнозував, що у 2022 році відбудеться відновлення світової економіки після пандемії коронавірусу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters із посиланням на заяву керівництва банку.

«На нашу думку, 2022 рік стане роком остаточного глобального відновлення, роком завершення пандемії та повернення до нормальних економічних та ринкових умов, які ми мали до спалаху COVID-19», – заявив головний стратег світових ринків JP Morgan Марко Коланович.

Крім того, Коланович зазначив, що згідно з прогнозами банку застосування нових вакцин та препаратів у наступному році призведе до «сильного циклічного відновлення та повернення глобальної мобільності», а також відновлення рівня споживання, який спостерігався до пандемії.

Також банк очікує наступного року зростання на біржах, включаючи зростання індексу S&P 500 на 8%. Крім того, має зрости на 2,25% і такий показник, як прибутковість казначейських облігацій США, що є ключовим для світової кредитної системи.

Як повідомляв Укрінформ, у МВФ очікують, що динаміка відновлення світової економіки сповільниться через стрімке поширення штаму коронавірусу Дельта.