24 вересня: яке сьогодні свято, традиції та заборони

24 вересня: свято, традиції, заборони
24 вересня: свято, традиції, заборони

Сьогодні, 24 вересня, відзначається Всесвітній день досліджень раку та Міжнародний день караванника. Цей день присвячений підвищенню обізнаності про важливість досліджень раку та підтримці наукових зусиль у цій галузі. Метою цього дня є підвищення обізнаності про важливість досліджень раку, підтримка наукових досліджень та інновацій, залучення фінансування для дослідницьких проєктів та інформування громадськості про новітні досягнення в цій галузі.

Міжнародний день караванника святкується для вшанування ролі каравановожатих та учасників транспортних колон і суднових караванів. Свято було засноване в 1995 році з метою відзначити важливість цих професіоналів у забезпеченні і ефективності вантажних перевезень.

Також сьогодні християни вшановують пам'ять святої Текли - первомучениці і учениці апостола Павла. Текла була однією з перших християнок і покровителькою жінок, які прагнуть духовного життя та зазнають переслідувань за свою віру.

У цей день, вірянам рекомендується не мати поганих думок про рідних та друзів, не зловживати алкоголем та не відмовляти нужденним у допомозі.

Іменинники сьогодні: Андрій, Антон, Василь, Віталій, Владислав, Давид, Павло, Сергій, Степан.

Читайте також