3 причини додати кераміди у догляд за шкірою

3 причини додати кераміди у догляд за шкірою
3 причини додати кераміди у догляд за шкірою

Стратегія догляду за шкірою має засновуватися саме на її типі та потребах. І один з головних елементів у дермі — кераміди. Вони складають близько половини ліпідного шару. Решту займають холестерол і жирні кислоти. Детальніше про важливість керамідів для шкіри ви можете почитати за посиланням https://www.cerave.ua/blog/what-are-ceramides на сайті бренду дерматокосметики CeraVe.

Природні властивості шкіри стають кращими

Кераміди складають основу захисного бар'єру шкіри. Якщо їх не буде, то й волога довго утримуватися в дермі не зможе. Результатами зменшення керамідів є:

  • тьмяність;
  • втрата еластичності;
  • сухість і подразнення;
  • лущення та чутливість.

Особливість керамідів у тому, що вони глибоко просочуються. Це дає їм змогу зволожувати всі шари епідермісу. При регулярному використанні ліпіди посилюють природний бар’єр.

З’являється захист від зовнішніх пошкоджень

Кераміди завдяки своїй властивості будувати ліпідний бар’єр гарно пораються і з захистом від впливу зовнішніх чинників. Жири всередині дерми стають ще й захистом від агресивних чинників, токсинів тощо.

Так шкіра отримує завдяки дерматокосметиці гарний догляд. Зовнішні подразники набагато менше впливають на її стан та не забруднюють її надмірно.

Шкіра повноцінно зволожується

Щоденний догляд передбачає нормальне зволоження. Це необхідно для всіх типів: жирному потрібно врегулювати зволоження та секрецію шкірного сала, сухому треба більше давати вологи для усунення лущення. Правильне зволоження необхідне й віковій шкірі. З віком втрата вологи стає надмірною, тож уповільнити процеси старіння можна за допомогою керамідів.

Зволоження буде ефективнішим, якщо використовувати комплекс речовин. Корисним буде додавання гліцерину або гіалуронової кислоти. Тоді утримання вологи буде кращим. Також ви можете додати ліпіди, змінивши харчування. Введіть в раціон насіння, горіхи, яйця, молочні продукти.

Покращити стан своєї шкіри можна. Треба для цього підібрати догляд і відкоректувати стиль життя.