50 млрд євро допомоги Україні. Стало відомо, коли буде перший транш

Україна та Єврокомісія узгодили подальші етапи реалізації ініціативи Ukraine Facility

Україна та Єврокомісія домовилися про наступні кроки по реалізації амбітної ініціативи Ukraine Facility, яка передбачає надання 50 млрд євро протягом 4 років. Перший транш у розмірі 4,5 млрд євро надійде найближчим часом. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль після зустрічі з главою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн.

У рамках зустрічі було обговорено співпрацю у сфері оборонної промисловості та скоординовано подальші дії в рамках ініціативи Ukraine Facility. Про перший транш в розмірі 4,5 млрд євро Шмигаль заявив, що він надійде найближчим часом - вже у березні.

Крім цього, під час зустрічі прем'єр-міністр України порушив питання щодо ситуації на кордоні з Польщею та представив український план розв'язання кризи. Він також наголосив на необхідності конструктивного тристороннього діалогу.

Угода щодо виділення 50 млрд євро Україні

Лідери Європейського Союзу досягли угоди про виділення Україні 50 млрд євро після переговорів, що тривали багато годин. Віктор Орбан зняв своє вето, що дозволило досягнути компромісу. За словами прем'єр-міністра Бельгії Олександра де Кроо, отримані кошти будуть використані на потреби збройних сил та виплати вчителям.

Допомога Євросоюзу є надзвичайно важливою для України та сприятиме зміцненню суверенітету та відновленню економіки країни.