600 днів війни у фото: як Україна протистоїть російській навалі

600 днів війни у фото: як Україна протистоїть російській навалі

16 жовтня розпочалася 600-та доба широкомасштабної війни РФ проти України. Протягом цього часу Збройні Сили України стійко та дуже відважно відстоюють нашу територію від окупантів з Росії. Вони не тільки захищають нашу землю, але й повертають наше національне гідності, піднімаючи український прапор на звільнених територіях та завдаючи значних втрат ворогу.

Gazeta.ua зібрала низку фотографій, що показують сміливість українських військових та самопожертву, щоб захистити цінності - нашу свободу, мову та Україну. Ці знімки свідчать про мужність та відданість наших захисників, які борються на передовій.

"Україну не перемогти, тому що в нас неймовірні люди. Ми повинні висловити вдячність та підтримку всім, хто працює на благо нашого народу, всім, хто захищає життя. Наші рятувальники, лікарі, волонтери, поліцейські, комунальні служби, енергетики - всі вони заслуговують на подяку. Це ті люди, хто знаходиться на бойових постах, хто рятує поранених військових, хто тренує, ремонтує техніку та забезпечує функціонування наших бойових одиниць", - написав президент Володимир Зеленський у своєму каналі в Telegram.

Сили Збройних сил України продовжують контрнаступ на кількох напрямках. На Донеччині, наші війська під Авдіївкою відвели чотири наступи російських військ. У районі Кліщіївки та Андріївки, вони також відбили атаки на південь від Бахмута. На Луганському напрямку ЗСУ відбили російські атаки біля Макіївки.

600-та доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України розпочалася 16 жовтня. Російський ворог не припиняє порушувати закони та норми міжнародного гуманітарного права. Він продовжує використовувати свою пройдисвітську тактику, завдаючи ракетних та авіаційних ударів, та зловживаючи реактивними системами залпового вогню. Внаслідок цього, не лише військові, а й мирні жителі страждають від агресії.

Українські сили оборони продовжують відважно вести оборону на сході та півдні України, а також виконувати наступальні операції на інших напрямках. Вони знищують ворожі сили, визволяють тимчасово окуповані території та закріплюються на досягнутих рубежах, як повідомив Генеральний штаб Збройних сил України на своїй сторінці у Фейсбук.

Читайте також: