800 млн доларів на дрони від США та залучення КНДР у війну на боці РФ: звернення Зеленського

Зеленський заявив про гроші на дрони
Зеленський заявив про гроші на дрони

Президент України Володимир Зеленський повідомив про нове рішення США щодо підтримки України. США виділять 400 мільйонів доларів на оборону України та ще 800 мільйонів доларів для фінансування українських дронів.

"Україна вдячна за цю підтримку. Нам потрібно, щоб незалежно від загроз політичного характеру ми могли захищати свій суверенітет та незалежність", - сказав президент.

Зеленський також обговорив з міністром оборони США Остіном реалізацію українського Плану перемоги та конкретні кроки для його втілення. Президент наголосив на необхідності рішучості партнерів, особливо з огляду на інформацію про нову роль Північної Кореї у підтримці Росії.

"Очевидно, що Путін боїться миру і саме тому намагається збільшити агресію та залучити Північну Корею на свою сторону", - підкреслив Зеленський.

Президент провів наради з військовим керівництвом, де обговорювалася ситуація на фронті, зокрема на Торецькому, Покровському, Курахівському та Харківському напрямках. Зокрема, було приділено увагу Курській операції, яка, за словами Зеленського, має стратегічне значення і дозволяє активізувати процес обміну полоненими.

Зеленський також повідомив про підготовку до засідання РНБО, на якому будуть обговорюватися порушення в роботі МСЕК. "Будуть прийматися системні, кадрові та процесуальні заходи", - підсумував президент.

Читайте також