«А навіщо туди їхати?». Туристи назвали найменш популярну столицю Європи

Туристи не хочуть туди їхати
Туристи не хочуть туди їхати

Люксембург - місто, яке не цікавить туристів

Люксембург став одним з найменш популярних міст для подорожей в Європі. За минулий рік місто відвідали менше ніж мільйон туристів. Про це повідомляє RTL Today.

Один євротурист, який подорожував по Європі, розповів у своєму блозі на Tripadvisor про зневажливе ставлення до Люксембургу. Випробувавши інші популярні міста, такі як Лондон, Париж, Амстердам, Брюссель, він відчував недооцінку від інших туристів, коли розповідав про свій маршрут, в який входило й Люксембург. Багато людей задавали йому одне питання: "А навіщо туди їхати?".

Стає очевидним, що Люксембург не розглядають як цікаве місто для подорожей, навіть для одноденного відвідування. Цю теорію підтверджує статистика: 22,4 млн туристів відвідують Берлін щороку, Париж - близько 50 млн, Люксембург же залучає менше ніж мільйон.

Цікаво, що туристична нелюбов до Люксембургу виявляється навіть у порівнянні з іншими містами. Наприклад, Сараєво щороку приваблює 3 млн туристів, а Белграду у 2023 році вдалося залучити 1,38 млн відвідувачів.

Не зовсім зрозумло, чим пояснюється низький інтерес до Люксембургу. Густота населення тут значно менша, ніж у великих містах. Наприклад, у столиці Франції, Парижі, на квадратному кілометрі проживає середньо 20 025 жителів, а у Люксембурзі - всього 1700 осіб.

Більша частина території Люксембургу зайнята парками, лісами і сільськогосподарськими угіддями. У столиці є багато історичних визначних місць, таких як квартали, які занесені до списку світової спадщини ЮНЕСКО, каземати Петрюс, Національний музей, замки, ратуші, мости, а також розколина, яка ділить центр міста на дві частини. Безкоштовний проїзд у громадському транспорті також є перевагою Люксембургу.

Варто зазначити, що Люксембург входить до переліку країн з найвищими зарплатами. За цим показником він посідає друге місце після Швейцарії з середньою зарплатою в $6633.

Читайте також