Аді Роговцевій – 86: народна артистка звернулась до прихильників із особливим проханням

Зірка театру й кіно Ада Роговцева відзначає 86-й день народження.

16 липня вона зіграє виставу в Жовтневому палаці. Роговцева закликала прихильників не дарувати їй квіти, а замість цього допомогти українським захисникам.

"Кожен ваш букет це гроші, які можуть стати чимось терміново необхідним для тих, хто воює", сказала зірка.

За своє життя акторка зіграла понад 150 ролей у театрі та понад 100 теле- та кіноролей. Gazeta.ua нагадує творчий шлях народної артистки.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

У 23 роки отримала звання заслуженої артистки України. Крім цього була нагороджена Шевченківською премією, орденом Княгині Ольги, "За заслуги" I, II, III ступенів. Також Ада Роговцева удостоєна звання героїні України.

Народилася майбутня акторка у Глухові на Сумщині. Після початку Другої світової війни родина Роговцевих переїхала до Одеси.

Закінчила Київський театральний інституті імені Івана Карпенка-Карого. З 1958 року артистка Київського національного академічного театру російської драми імені Лесі Українки, де пропрацювала понад 35 років.

У 1959 році відбувся дебют артистки. У 22 роки вона зіграла головну роль у виставі "Юність Полі Вихрової".

За рік Роговцева отримала звання заслуженої артистки УРСР.

Зірка вийшла заміж у 1959 році за педагога Костянтина Степанкова. Три роки потому в сім'ї народився син, якого назвали на честь батька. Ще через 10 років на світ з'явилася донька Катерина.

Чоловік Роговцевої помер 2004 року. Згодом акторка присвятила покійному чоловікові книжку "Мій Костя", в якій розповідає про його останні місяці життя і власні переживання.

2012 року в родині зірки сталася ще одна трагедія. Від онкологічного захворювання помер її син.

Роговцева всім серцем переживає за Україну та її захисників. Вона нагадала, що молиться за український народ та подякувала Валерію Залужному. Актриса поділилася, що рік тому хоч і було дуже страшно, проте не було зневіри. Але за фронт та українських бійців болить щодень.