Як американці оцінюють рівень допомоги США Україні: нове опитування

Американський дослідницький центр Pew Research Center оприлюднив результати нового опитування про підтримку США Україні. Згідно з даними, близько 31% американців вважають, що США надають забагато допомоги Україні, приблизно 29% вважають, що допомога відповідна, а 18% вважають, що допомоги недостатньо.

Зокрема, серед республіканців цей відсоток зросла з 44% до 48%, що свідчить про збільшення критики щодо допомоги Україні. У той же час, лише 16% демократів вважають допомогу надмірною, 39% вважають, що вона відповідна, а 24% стверджують, що недостатня.

Опитування також досліджувало погляди на загрозу вторгнення Росії в Україну. За результатами опитування, одна третина американців вважає цю загрозу значною, тоді як 34% вважають її незначною.

Значна частка американців також не схвалює відповідь адміністрації Байдена на вторгнення, але поки 20% респондентів ще не прийняли рішення в цьому питанні.

Слід зазначити, що Сенат Сполучених Штатів Америки заблокував винесення на голосування законопроєкту щодо додаткового фінансування військової допомоги Україні. Адміністрація президента Байдена пропонує компроміс щодо посилення правил перетину кордону мігрантів, задля надання нової допомоги Україні та Ізраїлю.