Як навчатимуться діти під час відключення світла? Деталі від МОН

Діти граються під свічки утримуючи зошити
Діти граються під свічки утримуючи зошити

За даними заступника міністра освіти та науки України Андрія Сташківа, більше половини українських шкіл обладнані генераторами та котельнями. Це дозволить проводити очне навчання навіть у разі відключення електропостачання.

«Вони зможуть забезпечити теплом, оскільки мають власні котельні. Таких шкіл, за даними, які нам надали регіони, понад 50%. Це означає, що ці школи навіть при відключенні електроенергії навчатимуться в очному форматі, якщо у них є укриття та дозволяє ситуація з безпекою», – заявив Сташків.

За словами Сташківа, школи, які не можуть забезпечити очне навчання, перейдуть на синхронний формат, де учителі даватимуть учням завдання та перевірятимуть їх.

З 1 вересня Міністерство освіти і науки України запускає стратегію «Школа офлайн», яка поверне 300 тис. учнів до очного навчання та підвищить якість дистанційного навчання. Початок та кінець нового навчального року в загальній середній школі вже визначено Кабінетом міністрів.

Міністр освіти й науки Оксена Лісова заявила, що навчальний рік не почнеться раніше, але можливі зміни у розкладі занять.

Нагадаємо, що ситуація в державному бюджеті перешкоджає підвищенню заробітної плати українським вчителям.

Читайте також

Вода затопила пустелю Сахару (фото)
сьогодні, 17:34 5 переглянули
Вода затопила пустелю Сахару (фото)