Як оцінити роботу SEO-фахівців і знайти компанію для просування свого сайту

У більшості сфер бізнесу стрімко зростає конкуренція. Особливо це відчутно в столиці. Ефективне інтернет-просування стає ключовим фактором для залучення цільової аудиторії, адже без нього розвиток серйозного комерційного проєкту наразі практично неможливий.

Вже багато років SEO залишається основним інструментом просування в інтернеті. Це комплекс заходів, спрямованих на підвищення видимості сайту в пошуку, залучення цільової аудиторії та збільшення конверсії. Саме SEO допомагає онлайн-ресурсу зайняти топові позиції у пошуковій видачі за релевантними запитами та залучити зацікавлену аудиторію.

Чи можна самому оцінити результати роботи спеціалістів і як це зробити

Основна мета SEO — виведення сайту на провідні позиції у пошуковій видачі. До головних результатів просування належать:

  • зростання трафіку з органічного пошуку;
  • приріст кількості замовлень послуг чи продажу товарів;
  • збільшення прибутку.

Усе це — стратегічні цілі просування онлайн-бізнесу, а для моніторингу ефективності проведених дій використовують спеціалізовані програмні засоби або онлайн-платформи. Для оцінки ефективності просування сайтів застосовують такі показники:

  • відсоток конверсії, що відображає кількість користувачів, які вчинили цільову дію, порівняно із загальною кількістю відвідувачів сайту. Важливо відзначити, що збільшення трафіку не завжди веде до бажаних результатів, оскільки основна мета онлайн-бізнесу — збільшення продажів та прибутку;
  • ціна одного ліда. Визначення вартості ліда є важливим для розуміння ефективності витрат на просування сайту. Цей показник обчислюють шляхом ділення бюджету на SEO на загальну кількість лідів;
  • кількість ключових фраз у топі. Цей показник є надважливим в оцінці ефективності просування сайту в пошуковій видачі. Необхідно враховувати кількість фраз і їх різноманітність. Оптимальна кількість ключових фраз може змінюватись залежно від специфіки ресурсу й особливостей тематичної ніші;
  • поведінкові фактори, серед яких відмови, активність на сторінці, час перебування на вебресурсі та інші. Ці показники важливі для оцінки досвіду користувача та ефективності контенту.

В аналітичних системах представлено безліч інших показників, які можуть бути використані з метою оцінки успіху SEO-просування. Вибір конкретних метрик залежить від особливостей вебресурсу.

Як вибрати компанію для просування сайту в Києві

Перед тим, як замовити послугу SEO-оптимізації та сплатити за неї, варто звернути увагу, як компанія веде бізнес і якими методами просування в інтернеті користується. Факторами, які свідчать про фундаментальний підхід, що допоможе вашому бізнесу покращити свої позиції в інтернеті, є:

  • прозора політика ціноутворення. Компанія має запропонувати укласти договір, де прописані всі послуги та їхня вартість. Таким чином, ви завжди точно знатимете, за що і скільки сплачуєте. Добре, якщо буде надана можливість в особистому кабінеті відстежувати всі дії;
  • застосування перевірених методів розкрутки в інтернеті. Дуже важливо, щоб фахівці не використовували заборонені прийоми та техніки, які можуть зашкодити вашому сайту та призвести до санкцій пошукових систем. Робота має бути заснована на рекомендаціях Google та інших пошукових систем, а також відповідати останнім трендам та алгоритмам;
  • комплексний розвиток сайту у різних напрямках. Для досягнення успіху сьогодні не варто обмежуватися лише технічною чи контентною оптимізацією. Потрібно працювати над розробкою стратегії збільшення кількості посилань, локальним SEO, поліпшенням юзабіліті, підвищенням конверсії та іншими аспектами, що впливають на успіх вебресурсу в інтернеті.

Однією із таких компаній є Elit-Web. Вона надає комплексні послуги просування сайтів з 2014 року. Команда складається з понад 120 кваліфікованих фахівців, а офіси знаходяться в Україні, Польщі та США. З цією компанією ваш бізнес обов’язково вийде на високі позиції в пошуку.

Джерело: https://elit-web.ua/seo-kyiv