Як позбутися жиру на животі

Напевно, перед тим, як рекомендувати дієту, вживання вітамінів/БАДів, чи певні фізичні вправи, лікар захоче переконатися, що нічого у вашому організмі не заважатиме вашому схудненню. То ж на самому початку втілення вашого рішучого плану упевніться, що ви не маєте проблем із:

  • Кишково-шлунковим трактом;
  • Ендокринною системою;
  • Гормональним фоном;
  • Рівнем інсуліну в крові.

 

Але ж якою вона має бути – дієта для швидкого відновлення ідеальної талії? Ви точно зустрічали безліч порад і схем, але не мали упевненості, що це – саме ваш варіант. Або ж вони – підозріло стислі, непрофесійні та непідтверджені – не приносили жаданого ефекту, і скинути зайві кілограми вам так і не вдалося. В цьому разі наші поради будуть достатньо продуманими, досить розгорнутими і насиченим поясненнями до кожного пункту. Почнімо!

 

1. Вивчіть якнайбільше рецептів нових салатів

Запорукою успіху на вашому шляху є зменшення споживання вуглеводів. Залишіть лише ті, що не засвоюються організмом – не перетворюються на жир. Саме такі присутні в салатах із зелені, саме вони і мають ввійти у ваш раціон. В салатах достатньо калію, магнію, вітаміну C та інших необхідних організму нутрієнтів. Але: в приготуванні салатів використовуйте оливкову олію, аби не стимулювати зайвий інсулін. Також – використовуйте оцет, адже він і знижує інсулін, і нормалізує рівень цукру в крові. І – найголовніше – за обідом не змішуйте салати з білками й жирами: хай салат стане вашою першою стравою.

 

2. З'їдайте лише "правильні" білки

Не їжте знежирений білок – споживайте м'ясо з салом, курятину зі шкірою, а замість пісної риби оберіть лосось чи сардини.

 

3. Споживайте дієтичні жири

Люди, що не витримали свій дієтичний курс, скоріш за все, не впоралися з різким падінням надходження жирів. Тому від самого початку вашої дієти вводьте рослинні жири. Для цього скуштуйте всі горіхи, про які раніше лиш чули, і оберіть ті, що вам найбільше сподобаються. Також введіть в раціон оливки, авокадо, не жалійте оливкової олії. Це дещо сповільнить прихід ефекту схуднення, але ви точно не "зірветеся", а продовжите шлях до талії вашої мрії. Як тільки ви адаптуєтеся, і почне спалюватися жир без виникнення відчуття голоду, тоді кількість жирів у стравах можна буде зменшити.

 

4. Переконайтеся, що ви отримуєте необхідні нутрієнти

Не має статися так, що з дієтою ви позбавили себе важливих вітамінів та мікроелементів ("мінералів"). Проконтролюйте, що ваш організм так само отримує вітаміни групи B (підійдуть харчові дріжджі) та електроліти (калій, магній, натрій, кальцій, хлор). Якщо ж ви все одно відчуєте кволість, введіть в раціон морську сіль.

5. Помічайте позитивні зміни

В когось раніше, а в когось згодом з'являються перші, а далі – все нові й нові приємні зміни з організмі. До скинутих кілограмів приплюсуйте покращення когнітивних функцій, зростання енергійності, покращення настрою. То чому ж вашій дієті не стати способом вашого життя? А якщо ви раптом відчуєте ностальгію по бісквітних тортиках із горою крему – нехай альтернативою йому стане низьковуглецевий шоколад. Це дозволить вам залишитися ласункою, що отримує задоволення від десертів.

 

6. Долайте стрес – ворога схуднення

Скоріш за все, ви на власному досвіді знаєте, що перебування у стані стресу спокушує вас на вживання солодкого. В багатьох це вилилося в напасть із назвою синдром Кушинга. Причиною є надлишок кортизолу, однією з особливостей якого є здатність перетворювати білки вашого тіла на жир. Тому: стресам – бій!

 

7. Дайте дорогу здоровому сну!

Припиніть жертвувати сном заради дрібниць і забаганок, натомість пожертвуйте ними заради сну! Згаданий вище стрес, який нерідко виникає через надмірну увагу до дрібниць, є ворогом №1 здорового сну – ідеального стану для спалювання жиру. А нездоровий сон – це ще одне джерело згубного кортизолу, який шепче вам на вухо "піди перекуси, поки я займатимусь руйнацією твого тіла і твого імунітету".

 

8. Позбудьтеся інсулінорезистентності

Корінь проблеми, що перешкоджає вашим зусиллям зі схуднення – це інсулінорезистентність (недостатня стійкість клітин перед дією інсуліну) – одна й головних причин, що не дає зайвому жиру полишити ваше тіло. Здолати цю проблему допоможуть всі вищевикладені поради, а також… трохи яблучного оцту (ложка, розведена в склянці води, випивається впродовж дня). Крім того, додавайте в страви корицю – вона, як і яблучний оцет, знижує рівень цукру в крові. Піколінат хрому зміцнює бета-клітини підшлункової залози, яка виділяє інсулін. Його партнерами у місії здолання інсулінорезистентності зазвичай виступають вітамін D, калій із зелені та вітамін B1.

 

9. Полюбіть фізичні вправи

Поєднайте анаеробні та аеробні тренування. Тобто, ті, що на свіжому повітрі в якості розваг (піші прогулянки, велосипедні поїздки), і ті, що потребують зусиль у тренажерних залах. Тренуйтеся до постійного болю в м'язах, і тоді, в процесі їх відновлення виділятиметься гормон росту, який, у свою чергу, витягуватиме з вашого тіла жир у великих кількостях. А коли ви потім кілька днів відпочиватимете просто неба у тривалих піших прогулянках, зростатиме ваша здатність до витривалості. З часом це теж стане частиною вашого стилю життя.

 

10. Здружіться з тривалими голодуваннями

Хоча б раз на два тижні поголодуйте два дні. Цим ви "піднімете на вихід" найбільшу кількість жиру і значно наблизите свою мету. І запам'ятайте як інструкцію: не їжте, коли не голодні. Тобто, якщо прийшов час обіду, а ви апетиту не маєте – проігноруйте цей "час". Це правило допоможе вам дотриматися голодування – адже при виконанні всіх наведених порад апетит буде підкорятися вашим намірам і цілям. При цьому вам ніхто не забороняє вживати харчові домішки: електроліти, вітаміни, мікроелементи.

 

Варто знати ще кілька важливих нюансів:

  1. Коли ви не їсте, ваш організм витрачає ваш жир.
  2. Щоразу, як ви їсте, всередині вас виробляється інсулін.
  3. Не обов'язково їсти, щоб організм отримав нутрієнти – вони існують в капсулах і сиропах.

 

Будьте здоровими, красивими і щасливими!