Як роблять лазерну епіляцію зони бікіні

Як роблять лазерну епіляцію зони бікіні

Видалення небажаного волосся в інтимних зонах часто спричиняє дискомфорт і сором у клієнтів обох статей. Тому багатьох цікавить, як саме проходить лазерна епіляція зони бікіні й що на них чекає. Давайте розглянемо підготовку та етапи самої процедури.

Як підготуватися

Підготовка до процедури нескладна і, на відміну від інших видів епіляції, не потребує чекання, поки відростуть волоски після попередніх епіляцій.

  • За 14 днів до відвідування салону відмовтеся від природної та штучної засмаги, тобто не відвідуйте солярій чи пляж. Оскільки лазер спрямований саме на пігмент меланін, що міститься у волосяній цибулині, шкірний пігмент зробить роботу апарату неефективним. Крім того, шкіра після засмаги досить чутлива й суха, не варто піддавати її зайвому впливу.
  • За 2 тижні не використовуйте ніякі методи епіляції. Перед процедурою волосяні цибулини мають бути недоторканими. Для видалення волосся можна використовувати тільки бритву, але обережно, щоб не порізатись.
  • Зупинити приймання антибіотиків тетрациклінового ряду, а також фторхінолонових препаратів.
  • За 3 дні не використовувати косметичні засоби, що містять спирт.
  • За день до лазерної епіляції бікіні поголити волоски в зоні, що епілюється. Якщо це важкодоступне місце, майстер перед процедурою допоможе позбавитися залишків.

Також у день епіляції не варто користуватися кремами, спреями чи іншими косметичними засобами. Шкіра має бути чистою та сухою.

Етапи лазерної епіляції зони бікіні

Якщо ви не ходили на попередню консультацію, то косметолог проведе її безпосередньо перед процедурою. Він з’ясує ваш фототип, ступінь жорсткості та інтенсивність росту волосяного покриву. На основі цих даних буде підібраний відповідний тип лазера та його інтенсивність. Також на цьому етапі майстер попередить про можливі протипоказання. Далі йде сама процедура:

  • Клієнт займає зручне для себе та майстра положення, одягає захисні окуляри.
  • Косметолог очищає зону епіляції та наносить спеціальний гель для кращого ковзання апарату шкірою.
  • Лазер проникає у волосяний фолікул та руйнує його нагріваючи.
  • Після завершення обробки шкіри видаляються залишки гелю.
  • Майстер наносить заспокійливий та регенеруючий крем, а також проводить консультацію з догляду.

Лазерна епіляція глибокого бікіні не травмує шкіру, не залишає опіків та повністю безболісна, тому післяпроцедурний догляд буде мінімальним. Достатньо відмовитися на 3 дні від гарячої ванни, басейну, а також не відвідувати пляж і сауну протягом 2 тижнів, виключити використання косметики, що містить спирт.