Як самообмежуються українські геймери. Красномовна статистика

Українські геймери: самообмеження та статистика
Українські геймери: самообмеження та статистика

Станом на кінець липня у Реєстрі осіб, яким обмежено доступ до гральних закладів та/або участь в азартних іграх, знаходиться 8257 осіб. Про це заявив голова Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ) Іван Рудий.

За його словами, зростання кількості заборонених гравців є результатом запровадження нового сервісу на сайті КРАІЛ з липня 2023 року. Цей сервіс дозволяє громадянам самостійно подати заяву про обмеження участі в азартних іграх через Інтернет.

Рудий також розповів, що кількість заяв, надісланих до Комісії, зросла більше шести разів. Якщо протягом першого півріччя 2023 року було зареєстровано 367 осіб, то вже у другому півріччі ця цифра становила 2,2 тис. осіб.

Більшість заявників включається до Реєстру за власним бажанням - 99% осіб подали заяву самостійно. Вони мають можливість обрати термін обмеження, який може тривати від шести місяців до трьох років. Більшість гравців обирає максимальний термін - три роки. Таких гравців у Реєстрі складає 81% від загальної кількості.

Рудий відзначив, що КРАІЛ активно проводить інформаційну роботу з попередження ігрової залежності серед населення. Для цього використовуються соціальна реклама, семінари, лекції, гаряча лінія та чат-бот.

Голова КРАІЛ Іван Рудий вважає, що для повноцінної реалізації рішення Ради нацбезпеки і оборони щодо протидії ігровій залежності серед військовослужбовців необхідно внести зміни до законодавства. Це він зазначив у своєму інтерв’ю.

Читайте також:

  • Лудомани в армії. Голова регулятора грального бізнесу пояснює, що змінилося за останні три місяці
  • Скільком людям держава заборонила грати в азартні ігри? Оприлюднено дані
  • Заборона військовим грати в азартні ігри. Регулятор шокував заявою
  • Програв кредит у казино. Як суди карають ігроманів

Читайте також