Як створити сад своєї мрії: все про покупку та отримання саджанців через пошту

Мінливість життя змушує повертатись когось до дитячої мрії мати сад, а когось до досить осмисленого бажання створити “зелений куточок” вдома чи навіть у квартирі вже у дорослому віці.

Сад завжди починається з одного куща, рослини чи навіть горщику на підвіконні. Саме тому варто ставитись до такого задуму відповідально, особливо якщо мова йде про покупку саджанців. В цьому випадку навіть не доведеться штурмувати місцеві магазини, адже сьогодні саджанці можна замовити через інтернет — гарний приклад магазин https://plod.net.ua/, де неймовірне різноманіття саджанців. 

Як це працює: чому варто замовити саджанці онлайн? 

Почнемо з того, що будь-які замовлення через інтернет зручні та значно економлять час. До того ж вибір на сайтах звичайно ширший, а допомоги у виборі від консультантів більше. 

Загалом, якщо повернемося до саджанців, то замовлення такого товару поштою може бути зручним способом отримання рослин, особливо якщо вони недоступні у місцевих магазинах. Проте важливо вибирати надійних постачальників з гарною репутацією. Якщо ж такі ризики виключити, то замовлення рослин через інтернет може стати надійним вибором для всіх. 

Проте варто трішки дізнатись й про технічну сторону питання (як це відбувається):

  1. Відправлення саджанців поштою зазвичай відбувається шляхом пакування рослин у спеціальні контейнери, що забезпечують захист від пошкоджень (також є відповідна вентиляція). 
  2. Також такі посилки відправляються за допомогою кур'єрських служб або поштових служб, які мають досвід у перевезенні рослин. 
  3. Під час транспортування важливо, щоб саджанці не піддалися стресу або додатковим пошкодженням, тому в цьому випадку гарантією отримання замовлення (в очікуваному вигляді) є саме пакування та вибір служби доставки.  

В цілому, у цьому процесі немає нічого складного чи небезпечного для рослин. 

Що робити з саджанцями після отримання посилки? 

Після отримання саджанців поштою важливо відразу ж розпакувати їх і перевірити. В першу чергу треба перевірити саджанці на видимі пошкодження. 

Далі догляд залежить від вибраного типу рослини, проте зазвичай потрібне промивання коріння. Робити це варто обережно. Якщо саджанці перебували в транспортній обгортці протягом тривалого періоду часу, може виникнути потреба їх пересадити в новий горщик зі свіжим ґрунтом. 

Надалі рослини потрібно забезпечити достатньою кількістю вологи. В цілому, через деякий час, рослини можуть перейти на стандартний для них догляд, що підтримує їх активний ріст.