Як суд поновлював Фаріон на посаді? Оприлюднені деталі рішення, про які ніхто не говорить

Як суд поновлював Фаріон на посаді? Оприлюднені деталі рішення, про які ніхто не говорить

Апеляційний суд встановив некоректні висловлювання Фаріон про військовослужбовців

Апеляційний суд Львова, який поновив Ірину Фаріон на посаді професора української мови у Львівській політехніці, відзначився несподіваною оцінкою її висловлювань про військових. Про це повідомляє «Главком».

Суд переглянув відеозапис інтерв'ю Фаріон у програмі «Рандеву» та зазначив, що її коментарі на адресу військовослужбовців є некоректними. Військові, які воюють на сході України, розмовляють на мові національної меншини і не володіють українською. Апеляційний суд виключив можливість для них вивчення української мови через війну та обставини. Проте, суд відзначив, що всі вони виконують свій конституційний обов'язок захисту Батьківщини.

Фаріон було незаконно звільнено

Апеляційний суд врахував заслуги Фаріон у науковій та просвітницькій роботі, а також її активну участь у політичному житті держави. Він прийшов до висновку, що Фаріон було незаконно звільнено з посади. Відповідно, їй буде компенсовано 123,9 тис. грн за вимушений прогул.

Фаріон прокоментувала судове рішення, вказавши, що для неї важливо було не поновлення на посаді, а принцип права не звільняти людину з посади за політичними мотивами.

Читайте також: