Як українці впливають на ринок розкоші у Польщі: цікаві дані дослідження

Як українці впливають на ринок розкоші у Польщі: цікаві дані дослідження

Ринок предметів розкоші в Польщі зріс до $10,8 млрд., стимулом стали українці

Згідно з звітом аудиторської фірми KPMG, ринок предметів розкоші в Польщі у 2023 році досяг марки у 42,4 млрд. злотих ($10,8 млрд.). Понад половина цього ринку становлять автомобілі. Зростання ринку склало 12,2% і обігнав інфляцію, яка становила 11,4%.

На Польщу значний вплив мають також українці. Податковий поріг зріс, але кількість людей, які заробляють понад 120 000 злотих на рік, також збільшилася. Цю тенденцію пояснюють високою інфляцією та значним зростанням зарплати. Крім того, до Польщі приїжджає багато громадян України, які працюють у міжнародних компаніях і мають високий дохід, що також сприяє зростанню ринку предметів розкоші.

За інформацією РАР, більшість українських біженців у Польщі заробляють не більше 5 тис. злотих на місяць і живуть скромно. Однак вони намагаються заощаджувати і користуються пільгами.

«Програма «Сім'я 800+», інші сімейні виплати будуть доступні лише тим родинам, в яких діти ходять до школи і які зможуть надати докази свого перебування у Польщі», - зазначив міністр.

Читайте також: