Як з’явилося спільне фото Залужного і Ківалова? Авторка книги «Залізний генерал» розказала історію

Фрагмент обкладинки книги Залізний генерал
Фрагмент обкладинки книги Залізний генерал
Ексголовнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний захистив дисертацію в Одеській юридичній академії, президентом якої є Сергій Ківалов. Між ними є спільне фото. Ця історія викликала осуд. Проте Залужний не мав альтернативи вибору закладу для освіти. Про це розповіла колишня комунікаційниця Залужного Людмила Долгоновська.

Долгоновська зазначила, що не знає, як генерал поставився до критики, оскільки не обговорювала це з ним. Вона також розповіла, що дисертація Залужного під грифом "таємно" і лише в цьому закладі освіти є спеціалізована вчена рада, яка має допуск до держтаємниці у цьому напрямку.

Стосовно фото з Ківаловим, Долгоновська пояснила, що Залужний не забороняв фотографуватися з різними людьми, але він хотів бути відкритим для всіх. Вона також зазначила, що бункер, про який йшлося у книзі "Залізний генерал. Уроки людяності", є умовною цифрою і не містить чутливу інформацію. Претензій до цього не було.

Книга авторки розкриває деякі аспекти життя і поглядів Залужного на війну та політику. Вона надійшла в продаж 22 серпня.

Зазначимо, що Залужний наразі виконує обов'язки посла України у Великій Британії та Північній Ірландії.

Читайте також