Як зміниться населення Британії до 2036 року? Статисти зробили прогноз

Мігранти збільшать населення Великої Британії на 6,6 млн осіб за наступні 15 років

За даними Управління національної статистики, якщо нинішній рівень міграції у Великій Британії буде тривати, то до 2036 року чисельність населення збільшиться на 9,9%, що становить близько 6,6 млн осіб.

Експерти прогнозують, що це зростання населення сприятиме економіці країни, але одночасно створить розкол у правлячій Консервативній партії. Проте, такі прогнози підштовхнули партію до посилення своїх обіцянок щодо скорочення кількості мігрантів.

Згідно з прогнозами, кількість людей у Великій Британії зростатиме на 6,6 млн осіб від середини 2021 до 2036 року, переважна більшість з яких будуть іммігрантами. Також передбачається, що середньорічна чиста міграція становитиме 315 тис. осіб з середини 2028 року.

У зв'язку зі зростанням населення з'являються питання до правлячої Консервативної партії, яка пообіцяла скоротити кількість мігрантів. Однак, збільшення населення може сприяти розвитку економіки країни.

Рекордна чиста міграція в Великій Британії

Звіт Національної статистичної служби Великої Британії показав, що у 2022 році чистий приріст мігрантів досяг рекордного рівня - 745 тис. осіб. Це на 164 тис. осіб більше, ніж у 2021 році.

Незважаючи на політику протидії імміграції, чиста міграція у Великій Британії продовжує зростати. Таким чином, дані британського статистичного відомства були переглянуті, і тепер оцінюється, що чиста міграція становить 745 тис. осіб, що на 139 тис. осіб більше, ніж раніше прогнозувалося.

Українські біженці в Великій Британії стикаються з ризиком бездомності

Дослідження Британського Червоного Хреста показало, що тисячі українських біженців вже зимою можуть опинитися без даху над головою. Заявки на отримання допомоги у зв'язку з бездомністю очікуються від 6220 сімей українських біженців, що на 13% більше, ніж у попередньому фінансовому році.

Британський Червоний Хрест прогнозує, що майже 5000 з цих сімей можуть знайтися у "базовому бездомному стані". Це становить серйозну загрозу для їхнього житла, оскільки вони можуть змушені спати на вулицях або тимчасово перебувати у знайомих чи гуртожитках.