Як знайти рішення суду?

Дані щодо всіх судових рішень та справ в Україні перебувають у Єдиному державному реєстрі судових справ. Тільки справи, які відносяться до розряду «державної таємниці» виступають як виняток. Періодично так буває, коли судове засідання відбувається без присутності відповідача чи позивача. У цій ситуації виникає логічне питання - як дізнатися судові рішення онлайн? Про те, як знайти судові рішення за прізвищем можна дізнатися у статті за посиланням - https://youcontrol.com.ua/topics/yak-diznatysia-rishennia-sudu-za-prizvyshchem/.

Як дізнатися рішення суду

Якщо сторони судового процесу не перебували на засіданні, то дізнатися підсумкове рішення можна за допомогою офіційного листа, який має бути надіслано обом сторонам за допомогою пошти. Раніше цей спосіб був найпопулярнішим, але тепер пошук рішення суду може бути виконаний онлайн. Цю маніпуляцію можна здійснити за допомогою ЄДР судових справ України, який є відкритим та доступним джерелом інформації.

Сайт суд влади включає у свій функціонал спеціальну пошукову форму, де потрібно заповнити необхідні поля, щоб виконати пошук справи. Для цього потрібно ввести такі дані:

  • номер справи;
  • регіон;
  • суд;
  • прізвище учасника судового розгляду;
  • ПІБ судді.

Досить часто, людина не пам'ятає або не знає всі ці дані, тому сервіс здатний виконати пошуковий запит за будь-яким із перерахованих вище критеріїв. При цьому чим більше даних для пошуку ви вкажете, тим точніше і швидше будуть результати. А якщо ні, то в пошукову видачу можуть потрапити чужі справи, які відповідають зазначеним критеріям пошуку.

Для того щоб забезпечити конфіденційність особистої інформації в електронній формі, судові рішення не відображають ПІБ сторін процесу. Таким чином, ви зможете легко знайти судові рішення онлайн на прізвищем, але всередині документа всі прізвища будуть приховані.

Пошук судових справ через систему YouControl

Офіційний ресурс ЄДР судових справ України відрізняється не найзручнішим та найпродуманішим дизайном, що для більшості користувачів є джерелом проблем з навігацією. Користуватися таким сайтом не дуже зручно, і він працює не найшвидшим чином. Тому багато людей віддають перевагу аналітичній системі YouControl, де весь процес займе кілька миттєвостей.

Під час здійснення пошукового запиту система YouControl звертається за інформацією до різних державних реєстрів та баз, що дозволяє користувачам отримувати набагато більший масив даних.

На відміну від сайту судової влади, система YouControl не має жодних обмежень щодо видачі, що дозволяє користувачам отримувати відомості навіть про ті справи, які не здатні знайти сайт судової влади.