Які продукти виключити з меню, щоб зберегти серце

Якщо у вас є проблеми з серцем, варто уникати деяких продуктів або споживати їх у помірних кількостях, щоб забезпечити здоров'я серця. Лікар Росмі Барріос рекомендує утриматися від частого споживання певних продуктів для підтримки здоров'я серця.

Такі продукти, як трансжири, можуть призвести до поганого холестерину та ішемічної хвороби серця. Насичені жири також можуть підвищити рівень холестерину та сприяти розвитку атеросклерозу. Додаваний цукор теж може бути шкідливим для серця. Надлишок натрію може призвести до затримки води, що підвищує артеріальний тиск і навантажує серце.

Для зменшення споживання насичених жирів рекомендується обирати нежирні джерела білка, такі як птиця без шкіри, риба та бобові. Це допоможе забезпечити здоров'я серця та попередити серцеві захворювання.

Серед продуктів, які корисні для серця, варто враховувати крупи. Наприклад, гречка є найкориснішою кашею для організму. Вона містить багато антиоксидантів, не містить глютену, що є алергеном, і містить клітковину, складні вуглеводи та вітаміни. Крупа також містить фолієву і пантотенову кислоти, які є корисними для профілактики серцевих захворювань.

Деякі крупи є неймовірно багатими на корисні властивості і тому їх просто необхідно ввести до свого раціону.

Гречка - найкорисніша каша для людини. Вона є лідером за вмістом антиоксидантів серед круп. Гречка не містить глютену, який є сильним алергеном. У ній багато клітковини, складних вуглеводів і вітамінів. Фолієва і пантотенова кислота в складі крупи корисні для профілактики серцевих захворювань.