Який регіон РФ найбільше підтримує війну в Україні: опитування

Українці вимагають миру на Донбасі
Українці вимагають миру на Донбасі

За результатами опитування, жителі Москви, які не постраждали від агресії Володимира Путіна проти України, найбільше підтримують продовження війни (58%). Проте, до 60% населення провінцій прагне мирних переговорів. Ці дані стали відомі після опитування від «Левада-Центру», яке було проведено для проєкту «Хочу жить».

Майже половина росіян вважає, що рішення Путіна розпочати війну принесло загибель, горе і страждання. 47% опитаних зазначили, що війна завдала більше збитку, ніж користі, особливо відмічаючи загибель людей, загальне горе і страждання, а також погіршення економічної ситуації. Лише 28% вважають, що війна мала позитивні результати, що на 10% менше, ніж рік тому.

Також зменшується кількість тих, хто вважає, що війна була успішною для Росії. З початку року цей показник впав з 70% до 60%. Однак, підтримка обміну полоненими в Росії залишається високою - 87% опитаних підтримують таку ініціативу, ще 7% вважають її допустимою умовою для мирної угоди.

Нагадаємо, в Курській області росіяни ввірвалися в позиції Збройних сил України і безуспішно намагаються атакувати українських захисників в Донеччині.

Як було повідомлено, Росія знову стикається з нестачею робочої сили. В третьому кварталі 2024 року в країні відбувся рекордний дефіцит кадрів.

Зазначимо, що прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо вважає, що імовірність закінчення війни в Україні найближчим часом «дуже висока».

Читайте також