Який відсоток людей приходить до військкомату за повісткою: відповідь ТЦК

Який відсоток людей приходить до військкомату за повісткою: відповідь ТЦК

Зі 100% отримавших повістки, до Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) приходять тільки 2%. Таку інформацію надав військовий і співробітник районного ТЦК у Львові Володимир Гренюх у інтерв'ю для телеканалу "Еспресо".

Те, що зараз відбувається, є правильним. Зі 100% отримавших повістки, лише 2% людей приходять. У мене є побратими, які вже загинули, а є ті, яких треба заміняти. Зрозумійте правильно: бригади перебувають у зоні бойових дій по 2-3 роки, тому треба проводити заміни. Тому мобілізація потрібна для цього

Гренюх зазначив, що він часто спілкується з мобілізованими і конфліктів між ними майже не виникає, більшість військовозобов'язаних поводяться ввічливо.

Нагадаємо, що співробітники Територіальних центрів комплектування (ТЦК) тепер мають право вручати повістки резервістам та військовозобов'язаним цілодобово.

Раніше Міністерство оборони повідомило, що військовозобов'язані не отримуватимуть повістки ні через мобільний додаток "Резерв+", ні на електронну пошту.

Згідно з мобілізаційним законом, який набрав чинності з 18 травня, військовозобов'язані мають оновити свої персональні дані протягом 60 днів. Після закінчення цього терміну, з 16 липня, повістки почнуть розсилати поштою.

Читайте також: