Яким силовим структурам довіряють українці найбільше: результати опитування

Графік з результатами опитування про улюблені сили України
Графік з результатами опитування про улюблені сили України

За даними опитування соціологічної групи "Рейтинг", 85% українців довіряють Національній гвардії України серед правоохоронних органів.

В порівнянні з 2023 роком, довіра до Нацгвардії зросла з 72% до 86%. Щодо довіри до інших органів, на другому місці знаходиться Служба безпеки України з рівнем довіри 73%, що на 14% більше, ніж у попередньому році.

Іншим інституціям, таким як Державна прикордонна служба, довіряють 54%, при цьому 42% респондентів їй тією, чи іншою мірою не довіряють. І Національна поліція, і Міністерство внутрішніх справ мають по 48% довіри, не довіряє їм 51% та 38% опитаних відповідно. Рівень довіри до Національної поліції дещо знизився: у 2023 частка тих, хто довіряє Національній поліції становила 56%.

За результатами опитування, Державному бюро розслідувань довіряють 45%, а 50% висловлюють недовіру. Національне антикорупційне бюро, Генеральна прокуратура та Державна митна служба мають приблизно однаковий рівень довіри - близько 33%. Проте більше 60% опитаних не довіряють цим інституціям.

Найнижчий рівень довіри серед українців спостерігається до судової влади: лише 25% висловлюють їй довіру, тоді як 72% опитаних відчувають недовіру.  

Варто зазначити, що згідно з опитуванням соціологічної групи "Рейтинг", месенджер Telegram є найпопулярнішим джерелом інформації для 47% українців.

Читайте також

Бойлер: який краще обрати і чому
сьогодні, 20:30 33 переглянули
Порівняння типів бойлерів та їх властивості