"Активна оборона" - Путін змінив риторику про наступ росіян на Авдіївку

Володимир Путін, російський лідер, змінив свою мову щодо наступу окупаційних сил в Авдіївці.

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) повідомили, що росіяни в інформаційному просторі зменшили очікування щодо просування загарбників на фронті в Україні.

У своєму інтерв'ю російському державному телебаченню, Путін заявив, що його армія не проводить активні бойові операції навколо Авдіївки, але лише захищаєся.

За словами ISW, російські війська, найімовірніше, не здійснять проривів або не оточать українські сили в найближчій перспективі.

Згідно зі звітом, російський інформаційний простір загалом також стримує свій початковий оптимізм стосовно наступальних операцій навколо Авдіївки.

Російські війська продовжують свої операції напередодні Авдіївки, але не досягли бажаних успіхів і стикаються зі значними втратами.

Хоча російські війська продовжуватимуть свої наступальні операції, ймовірно, у низькому темпі, вони залишаються загрозою для українських сил в даному районі, але малоймовірно, що зможуть здійснити вирішальний прорив або оточення.

ISW зазначає, що зниження темпів наступальних операцій може бути тимчасовим, і російські сили можуть активізувати свої спроби оточити Авдіївку найближчими днями.

  • Українські війська продовжують контрнаступ на деяких напрямках, зокрема на північ від Мар'їнки.
  • Російські окупанти, зі свого боку, активізували свій наступ на Куп'янсько-Лиманському напрямку, але українські сили тримають оборону.

Читайте також: