Активно працюємо, щоб уже в цьому році позбавити російські літаки можливості домінувати в небі поблизу фронту, - Зеленський

Зустрічі у Львові: коментарі Володимира Зеленського

Президент Володимир Зеленський прокоментував важливі робочі зустрічі, які відбулися у Львові 23 лютого. У своїй виступі він зазначив: "Спочатку була зустріч із Прем'єр-міністром Данії Метте Фредеріксен, потім - зустріч з американськими сенаторами - делегація на чолі з Чаком Шумером. Хороші перемовини і ще один корисний день для України."

Зеленський також зазначив, що ці зустрічі є частиною активної міжнародної роботи України. Він відмітив, що найближчими тижнями очікуються нові домовленості, які посилять захист українських воїнів та позицій нашої держави.

Готуємося зараз до продовження надзвичайно активної нашої міжнародної роботи найближчими тижнями. Будуть і нові домовленості, які посилять наших воїнів, захист наших міст і позиції нашої держави", - зазначив він.

Президент також розповів про зустріч з делегацією американського Сенату, де він спочатку подякував за позитивне голосування щодо пакета підтримки України. Він підкреслив, що цей пакет має важливе значення для нашого захисту та містить важливий сигнал для світу.

"Цей пакет - не рядовий, він має фундаментальне значення для нашого захисту і з погляду його змісту, і з погляду того, який сигнал дає світу підтримка чи непідтримка цього пакета. Демократії не мають самоусуватися з історичного процесу - із процесу захисту всіх тих цінностей, які визначили наш сучасний світ."

Зеленський також повідомив сенаторам про ситуацію на полі бою та про важливість наявності достатньої артилерії та далекобійності для Сил оборони. Крім того, він наголосив на активній співпраці з американською делегацією в рамках проєктів спільного оборонного виробництва.

"Я поінформував сенаторів про ситуацію на полі бою зараз, про прямий зв'язок між тим, яку зброю мають наші воїни, і тим, якого результату досягає наш спільний ворог. Достатність артилерії та достатність далекобійності - це ключові речі для наших Сил оборони."

У заключенні, Володимир Зеленський нагадав, що одним із пріоритетів співпраці є позбавлення російських літаків можливості домінувати в небі поблизу фронту.

Нагадаємо, Фредеріксен та Зеленський розповіли про терміни поставки літаків F-16 до України.