Яку роботу виконують полонені росіяни та скільки їм платять: репортаж із табору

Російські полонені виконують примусову працю в таборі
Російські полонені виконують примусову працю в таборі

Умови утримання російських полонених

У таборі для військовополонених росіян українські журналісти виявили, що у полонених створені нормальні умови. Вони отримують раціон із 2200 кілокалорій на день, медичний догляд і платню в розмірі півтори тисячі гривень.

В полоні росіяни плетуть садові меблі, роблять штучні новорічні ялинки та лагодять зламані дерев'яні палети. Ця робота не перевантажує полонених і може бути виконана солдатами. Офіцери можуть долучитись лише за бажанням згідно з нормами Женевських конвенцій.

Утримувані від роботи тільки поранені. За свою працю полонені отримують платню у розмірі 1500 гривень. Власні гроші полонені можуть витрачати в місцевих магазинах.

Умови утримання кадировців

Раніше було виявлено, що у полонених кадировців, що належать до бойовиків, створені ще кращі умови. Вони мають свіжий ремонт у камерах, електрочайники, телевізори, двоярусні ліжка, чисту постіль та власну бібліотеку.

Кадирівці з батальйону "Ахмат" потрапили в полон ЗСУ в Курській області Росії. Однак командир спецпідрозділу "Ахмат", Апті Алаудінов, відмовився від полонених кадировців на Курщині.

Читайте також

Антарктида стрімко зеленіє
сьогодні, 18:33 15 переглянули
Антарктида стрімко зеленіє
У Росії прорвало велику дамбу: що відомо
сьогодні, 14:05 77 переглянули
Прорвало велику дамбу: наслідки природної катастрофи