Американці готуються до початку громадянської війни? Результати опитування

Станом наразі 40% американців вважають, що нова громадянська війна можлива в найближчі п'ять років

Згідно з результатами опитування, проведеного соціологічною компанією Rasmussen Reports, більш ніж 40% американців вважають, що США можуть стати свідками нової громадянської війни протягом найближчих п'яти років. В цифрах - 16% респондентів назвали такий сценарій ймовірним.

«41% американців вважають, що США, ймовірно, переживуть другу громадянську війну десь у найближчі п'ять років, 16% вважають такий сценарій вельми ймовірним», - йдеться у дослідженні.

Тим не менш, 49% опитаних схиляються до того, що нова громадянська війна неправдоподібна в найближчій перспективі, 20% вважають це дуже малоймовірним. Ще 10% респондентів не впевнені у відповіді на дане запитання.

Цікаво, що 37% з тих, хто бере участь у опитуванні, вважають, що можлива нова громадянська війна у разі перемоги на виборах діючого президента США Джо Байдена. 25% вірять у початок конфлікту, якщо би Дональд Трамп знову став главою розвинутої країни.

Варто відзначити, що більш ніж 43% американців підтримують закони, прийняті Конгресом США та підписані президентом Джо Байденом, щодо додаткового фінансування України, Ізраїлю та союзників у Індо-Тихоокеанському регіоні. Про це свідчать дані опитування університету Монмута. У той же час, 35% опитаних протистоять цим законам. Крім того, 42% відзначають своє затвердження політики президента Джо Байдена, тоді як 55% висловлюють свою критику.