Американці перед виборами зіштовхнулись із незвичною проблемою

Ризик втрати інтернету перед виборами в США

Понад 22 млн американців можуть залишитися без інтернету перед виборами через завершення Програми доступного зв'язку, яка покриває витрати на інтернет для малозабезпечених людей. Якщо конгрес не знайде спосіб фінансування до весни, це може негативно вплинути на підсумки виборів, стверджує політичне видання Politico.

Програма доступного підключення, яка надає федеральну субсидію для широкосмугового зв'язку, закінчиться до квітня. Її запустили як надзвичайну допомогу через пандемію за президентства Дональда Трампа, але вона була прописана в законі про інфраструктуру за керівництва Байдена. Брак механізму фінансування може призвести до втрати інтернету для понад 3 млн осіб до квітня, попереджає федеральна комісія зі зв'язку.

Наслідки втрати інтернету та прогнози на наступні вибори

Багато громадян можуть розцінити втрату інтернету як відмову влади у допомозі. Це може мати політичні наслідки перед виборами 2024 року, заявляє видання Politico. Фаворитом виборів, за результатами опитування, вважають колишнього президента Дональда Трампа. Однак майбутній президентський перегін буде напруженим для обох кандидатів, оскільки вони мають серйозні вразливості, які можуть вплинути на їх шанси на перемогу.

Ухвалення рішення щодо позову до Дональда Трампа

Верховний суд штату Мічиган відхилив позов із вимогою заборонити колишньому президенту Дональду Трампу брати участь у внутрішньопартійних виборах Республіканської партії. Позов стверджував, що дії Трампа під час штурму Капітолія підпадають під визначення "повстання" і він не може брати участь у виборах на основі поправки до Конституції. Однак, нижчі суди не розглядали позов через процедурні обставини.