Американські туристи повернулися на Землю після першого приватного виходу у відкритий космос

Американські космонавти повертаються на Землю
Американські космонавти повертаються на Землю

П'ятиденна подорож місії Polaris Dawn завершилася, астронавти повернулися на Землю. Під час подорожі було здійснено перший приватний вихід у відкритий космос. За інформацією Associated Press, капсула SpaceX приводнилась у Мексиканській затоці поблизу Сухих Тортуг у Флориді. На борту перебували мільярдер Джаред Айзекман, інженер SpaceX Сара Джілліс, відставний підполковник ВПС США пілот Скотт (Кідд) Потіт та медик SpaceX Анна Менон.

Астронавти здійснили перший приватний вихід у відкритий космос на висоті майже 740 кілометрів над Землею. Ця висота перевищує Міжнародну космічну станцію та космічний телескоп Hubble. Космічний корабель набрав максимальну висоту 1408 кілометрів після старту у вівторок.

Нагадаємо, що 12 вересня учасники американського багаторазового корабля Crew Dragon, який був запущений на орбіту з чотирма туристами, вийшли у відкритий космос. У космічний вакуум вийшли мільярдер Джаред Айзекман та інженер SpaceX Сара Джілліс. Вихід тривав близько двох годин, почався о 06:12 за часом Східного узбережжя США (13:12 за київським часом), коли корабель знаходився на висоті понад 700 км над Землею.

Читайте також