Американські військові знищили ракети та дрон бойовиків у Ємені та Червоному морі

Американські військові знищили ракети та дрон бойовників у Ємені та Червоному морі
Американські військові знищили ракети та дрон бойовників у Ємені та Червоному морі

Американські військові знищили загрозу у Ємені

8 серпня американські військові провели операції у районах Ємену, контроль над якими знаходиться у хуситів. Під час цих дій було знищено дві ракети, наземну станцію управління і надводний дрон.

Ці дії американських військових були спрямовані на усунення загрози, яку створювали зброя та системи хуситів, підтримувані Іраном.

Операція включала знищення двох протикорабельних ракет і наземної станції управління в Ємені. Ці системи були придатні для атак на морські та сухопутні цілі, що створювало серйозну загрозу для торгових і військових суден у регіоні.

Крім того, у Червоному морі було знищено безпілотний надводний дрон хуситів, який також посягав на безпеку судноплавства та сил коаліції.

Американське військове командування відзначило, що ці операції були необхідні для захисту власних та союзних сил, а також для забезпечення безпеки морських торгових шляхів. Вони заявили, що поведінка хуситів є безрозсудною та небезпечною, і продовжує загрожувати стабільності та безпеці в регіоні.

Нагадаємо, раніше хусити запевнили Росію та Китай, що їхні судна, які проходитимуть через Червоне море та Аденську затоку, не будуть атаковані.

Читайте також