Головна

Американський генерал спрогнозував, чого очікувати на фронті взимку

Американський генерал на передовій взимку

Українським військовим надходить чергова важка зима, але це не зупинить їх у їхніх діях. Про це заявив екскомандувач армії США в Європі, генерал у відставці та очільник Кафедри стратегічних досліджень Першинга у Центрі аналізу європейської політики Бен Ходжес, передає Голос Америки.

За його словами, ЗСУ продовжать тиснути на росіян та їхню логістику.

«Я не маю жодних сумнівів, що Росія буде робити те саме, що й минулої зими - атакувати енергомережу, щоб зробити життя цивільних жахливим. Їхня мета - підірвати готовність українського народу до спротиву. Тому постачання засобів протиповітряної оборони має бути на першому місці для України», - вважає генерал.

У той же час він підкреслює, що він не хотів би бути російським солдатом, який сидить в окопі.

«У них жахлива система логістики, і їх лідерам байдуже до своїх солдатів. Тому російські солдати будуть жахливо страждати взимку. Я думаю, що ми побачимо зниження ефективності деяких їхніх дронів», - зауважив він.

Раніше екскомандувач збройних сил США Бен Ходжес пояснив, чому його прогноз про входження українських військових до Криму влітку 2023 року не здійснився.

Він також пояснив, чому Захід так боїться розпаду Росії.

Крім того, Ходжес заявив, що терміни війни РФ проти України можна значно прискорити, якщо США і Європа нададуть ЗСУ масу зброї в найкоротші терміни.

Також генерал Ходжес перерахував три види зброї, яка необхідна Україні для перемоги над РФ.

Читайте також: