Американський серіал «Шершні» є жіночою версією «Повелителя мух»

Приватний літак із титулованою жіночою футбольною збірною на борту зазнає краху в горах Колорадо. Протягом 19 місяців до моменту порятунку дівчинки-підлітки намагаються вижити у північній глушині. Розпещені міські школярки стають дикунками, а їхня злагоджена та успішна команда перетворюється на первісний людоїдський клан. Що насправді трапилося в горах – відомо лише тим, хто вижив.

Ще до офіційного виходу серіал «Шершні» порівняли з культовим романом англійського письменника Вільяма Голдінга «Володар мух». Сюжет лежав на поверхні, адже сам Голдинг, коли в нього запитали, чому в його історії немає жіночих персонажів, заявив, що жінки тільки вдають дурню, вони розумні і набагато перевершують чоловіків у всьому, єдина річ, яку неможливо з ними зробити – зібрати до групи, яка стане своєрідним чином цивілізації, суспільства.

Творці «Шершнів» вирішили поставити експеримент і показати, як могло б виглядати первісне жіноче суспільство, яке повністю ізольоване від втручання чоловіків, досліджувати темну сторону особистості дівчаток-підлітків.

У серіалі «Шершні» десять серій і в кожній є свої загадки та хитросплетіння. Це психологічний хоррор.

Режисерка частини епізодів Карін Кусама розповіла, що, окрім драми дорослішання, вони також спробували дослідити таємниці людської поведінки.