Американці у захваті від українських традицій: як діаспора святкувала Різдво у Колорадо

Українська діаспора, що мешкає у Денвері (штат Колорадо, США), відсвяткувала Різдво, дотримуючись давніх традицій. Українці влаштували Вертеп та колядували по домівках, вражаючи своїх сусідів.

Маючи житло за тисячі кілометрів від Батьківщини, справжні українці пишаються своєю культурною спадщиною та популяризують Україну. Три калачі, кутя, вареники, узвар, вушка в борщі – все це завжди присутнє на святковій вечері.

Українці прагнуть передавати різдвяні традиції новим поколінням. Для них це спосіб збереження рідної мови та культури історичної Батьківщини, адже чимало парафіян церкви народилися вже у США і про Україну чують лише з новин та від своїх батьків. До прикладу, американець українського походження Михайло Вигяр каже, що у цій церкві хрестився сам та хрестив своїх дітей. Його мати навчала їх передусім українській мові. Такий приклад перейняв й сам Михайло.

На Різдво громада після служби та вертепу вирушає традиційно колядувати. До пандемії коронавірусу українці колядували й в американських домівках та шпиталях. Також вони сподіваються відродити цю традицію наступного року.