Аналітик, що співпрацює з Міноборони, висміяв звіти «британської розвідки»

Україна має бути двигуном інформації про військові дії

За словами співзасновника проєкту DeepStateUA Романа Погорілого, саме українці мають бути джерелом інформації про перебіг бойових дій. Вони є безпосередніми учасниками цих процесів і подій. Закордонна розвідка та іноземні аналітичні служби мають більш об'єктивний підхід, але українці знаходяться на місці подій і можуть долучитися до перевірки і передачі інформації. Про це заявив Погорілий в інтерв'ю Главкому.

Журналістика в Україні дещо знецінилася, незважаючи на талановитих журналістів, які є у нас. Багато військових кореспондентів безпосередньо знаходяться на передовій і мають цінну інформацію. Але деякі ЗМІ високо цінують зарубіжні аналітичні служби, які насправді не мають відношення до подій. Нещодавно навіть мем "британські вчені" замінився "британською розвідкою". Зазначає Погорілий.

Українці не довіряють росіянам та їх інформації

За 10 років війни українські громадяни вже знають, що не можна довіряти росіянам. Проте, деякі інститути використовують російську аналітику для своїх звітів. Погорілий пояснює, що ці інститути збирають інформацію від російських джерел, порівнюють її з українською і створюють об'єктивний звіт, хоча це не відповідає дійсності. Він наводить приклад із селом Степове, коли росіяни заявили про зайняття села, але це не відповідало дійсності. Російські ЗМІ навіть намалювали карту з просуванням ворога.

Українські аналітики зосереджуються на об'єктивній інформації

Погорілий зазначає, що українські аналітики можуть утримуватися від публікації деякої отриманої інформації, особливо коли українські бійці завойовують населені пункти. Це робиться для того, щоб ворог не знаходився в курсі їх дій і не починав наступати. Однак, Погорілий закликає показувати реальні результати і підтримувати бійців, замість обговорень про контрнаступи, які піднімають лише бойовий дух, а не розв'язують проблему.

Важливість побудови ліній оборони та забезпечення бійців

Погорілий зауважує, що перед говоренням про наступальні дії потрібно забезпечити надійні лінії оборони та вирішити проблему з хаосом у забезпеченні бійців. Він нагадує, що війна з Росією триває уже 754 дні, і щодоби відбувається багато бойових зіткнень та атак.

Читайте також:

  • Російські добровольці звернулися до Путіна і назвали умову для переговорів
  • Після Авдіївки – Куп’янськ? Розмова з мером міста, на яке націлилися окупанти
  • Росіяни заявили про знищення трьох сотень бійців ЗСУ вакуумною бомбою: розвідка відповіла