Андрію Данилку – 51. Біографія, архівні світлини та цікаві факти про артиста

Андрій Данилко - зображення артиста
Андрій Данилко - зображення артиста

На цей день, 2 жовтня, своє 51-річчя святкує народний артист України, співак та шоумен Андрій Данилко, відомий під псевдонімом Верка Сердючка. Він родився у Полтаві у 1973 році у малозабезпеченій родині. Батько вже помер, коли Андрію було 7 років, а матері довелося працювати на заводі, щоб забезпечити родину.

У школі він був активним учасником творчої самодіяльності і ходив на художню школу, а також виступав на сцені літнього табору і займався у театральній студії. Після закінчення школи, у 1991 році, він вступив до полтавського професійно-технічного училища, де вперше представив публіці своє альтер-его - Вєрку Сердючку.

Виступи Вєрки Сердючки на кікові фестивалі "Гуморина" принесли йому популярність. Він почав зніматися в рекламі, виступати на телевізійних шоу і давати концерти. В 2007 році він взяв участь у конкурсі "Євробачення" і посів друге місце з піснею "Dancing Lasha Tumbai".

Андрій Данилко також є відомим продюсером і випустив кілька музичних відеокліпів на пісні Вєрки Сердючки. Він також займається благодійністю і в особистому житті намагається залишатися приватним.

Читайте також