Японія поставила собі нову амбітну мету у космосі: подробиці

Японія у рамках американської космічної програми Artemis планує відправити своїх астронавтів на Місяць після 2028 року

Як повідомляє The Japan News, домовленість про це може бути досягнута після зустрічі прем'єр-міністра Японії Фуміо Кісіди та президента США Джо Байдена. Угоду підпишуть міністр науки Масахіто Моріяма та голова NASA Білл Нельсон.

Це буде перша висадка громадян Японії на Місяць, і очікується, що це відбудеться у 2028 році або пізніше. Обидві сторони також розглядають домовленість про експлуатацію розробленого Японією місяцеходу протягом 10 років

За планами США, висадка американських астронавтів на Місяць у рамках програми Artemis запланована на 2026 рік, а з 2028 року такі експедиції стануть регулярними. Два представники Японії також візьмуть участь у цих експедиціях, керуючи місяцеходом Luna Cruiser, розробленим японськими компаніями з корпорацією Toyota Motor на чолі.

Нагадаємо, що у 2019 році Японія приєдналася до місячної програми Artemis, що складається з трьох етапів: безпілотного політу корабля Orion навколо Місяця, обліту Місяця з екіпажем на борту та висадки астронавтів на Місяць. У програмі також беруть участь країни Європи. Японія відповідальна за створення космічної станції Gateway над Місяцем та розробку місяцехода.

Зазначимо, що уряд Японії має амбітну мету відправити своїх астронавтів на Місяць наприкінці 2020-х років.

Раніше стало відомо, що японська ракета Kairos-1 під час старту вибухнула через кілька секунд.