Японія стала світовим рекордсменом за тривалістю життя

Японія - світовий рекордсмен тривалого життя
Японія - світовий рекордсмен тривалого життя

У Японії встановили рекорд за кількістю людей похилого віку. Згідно з даними місцевого МОЗ, кількість довгожителів в країні склала понад 95 тисяч, при цьому майже 90% з них – жінки.

Станом на 1 вересня, кількість довгожителів в Японії становила 95 119 осіб, що на 2 980 більше, ніж у минулому році. З них 83 958 – жінки і 11 161 – чоловіки. Видання зазначає, що такі цифри ще більше підкреслюють демографічну кризу, з якою стикається країна, оскільки її населення старіє та зменшується.

Крім того, в Японії зафіксували рекордну кількість людей віком від 65 років – 36,25 млн осіб, що складає 29,3% від загальної кількості мешканців. Країна лідирує за цим показником серед 200 держав і регіонів з населенням понад 100 тисяч осіб.

За словами представників відомства, збільшення кількості людей похилого віку призводить до зростання витрат на охорону здоров'я і соціальні послуги, а також до скорочення кількості працюючих громадян. Для вирішення цієї проблеми уряд планує підвищити пенсійний вік.

Згідно з даними Gerontology Research Group, у Японії проживає найстаріша людина у світі Томіко Ітоока, яка народилася 23 травня 1908 року і їй вже 116 років. Ітоока проживає в будинку для літніх людей в префектурі Хього. Попередня рекордсменка – Марія Браньяс Морера – померла минулого місяця в Іспанії, у віці 117 років.

Читайте також