Арахамія анонсував звільнення одного з міністрів

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія оголосив про звільнення одного з міністрів на цьому тижні. Цю новину він оприлюднив у своєму Telegram-каналі.

"Спробую бути швидшим, ніж Железняк, і оголошую про відставку одного з міністрів уряду на цьому тижні", - написав Арахамія.

На це реагував народний депутат Ярослав Железняк, який заявив, що йдеться про Міністра молоді та спорту України Вадима Гутцайта.

"Давид, справжній інтриган... Це, напевно, буде Міністр спорту Вадим Гутцайт. Крім того, він фехтувальник. У нас навіть є олімпійський чемпіон з цього виду спорту", - відповів Железняк.

До початку політичної кар'єри Вадим Гутцайт був відомий як відомий український фехтувальник і олімпійський чемпіон. У березні 2020 року він був призначений міністром молоді та спорту, а з листопада 2022 року також став президентом Національного олімпійського комітету України.

Під час вторгнення РФ Гутцайт прийняв скандальне рішення про заборону українським спортсменам брати участь у змаганнях, де приймають участь спортсмени з РФ або Білорусі. Це рішення спричинило критику в спортивній спільноті, оскільки воно унеможливило українським спортсменам кваліфікуватися на Олімпійські ігри. Згодом заборону було скасовано.

Раніше ми повідомляли, що "Європейська Солідарність" зареєструвала постанову про відставку міністра спорту Вадима Гутцайта після скандалу з дискваліфікацією української фехтувальниці Ольги Харлан на Чемпіонаті світу з фехтування.